در رفتگی مادرزادی زانو، معمولاً با subluxation چرخشی (دررفتگی جزئی) از استخوان درشتنی در استخوان ران، با پیچخوردگی داخلی استخوان ران، انقباض و خم شدن زانو همراه است. این بیماری ممکن است مادرزادی باشد یا کمی بعد از تولد، بروز کند. اگر این بیماری درمان نشود، میتواند باعث ایجاد «آرتروز زانو» شود.
در این شرایط، رشد استخوان ران در خارج از محدودۀ طبیعی خودش اتفاق میافتد و زانو (تاندون پاتلار) بهعقب برمیگردد. استخوان درشتنی در حالت چرخش قرار میگیرد و بههمین ترتیب استخوان درشتنی و تاندون پاتلا نمیتوانند به فعالیت طبیعی خودشان ادامه دهند. با توجه به اینکه، استخوان درشتنی در حالت چرخش قرار میگیرد، رشد زانو بهصورت مستقیم نیست، حالت عقبرفتگی دارد و منقبض است. بنابراین این اتفاق موجب میشود که دوسر (عضلۀ همسترینگ) محکم بماند و استخوان ران حالت خمیدهای داشته باشد.
معمولا این بیماری را تا زمانی که کودک توانایی راه رفتن ندارد، نمیتوان تشخیص داد، اما این بیماری بسیار نادر است و برای این بیماری، درمانهای غیرجراحی توصیه نمیشود!!
شاهین، نوجوان مهربان یاسوجی از این بیماری نادر رنج میبُرد!! زانوی او بهعقب برگشته و بهسختی میتوانست راه برود و وضعیت جسمانیاش از حالت عادی خارج شده بود. عضلات جلوی ران و ساق او بهعقب رفته و آتروفی شدن و ناحیۀ تاندون آشیل هم کوتاه شده است، خوشبختانه شاهین، با کمک مؤسسۀ محکم، توسط دکتر صلاحالدین دلشاد (فوق تخصص جراحی اطفال)، عمل شد و کاملا بهبود پیدا کرد…!
نظرات کاربران