تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

علت و درمان بی اشتهایی در کودکان

درمان بی اشتهایی در کودکان

کم اشتهایی یا بد غذایی کودکان از مواردی است که می‌تواند منجر به نگرانی والدین شود. به همین جهت به دنبال علت بی اشتهایی در کودکان خود هستند تا بتوانند مشکل ایجاد شده را برطرف کنند. 

گاهی عواملی که منجر به بی اشتهایی در کودکان می‌شود، کاملا طبیعی است و مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما برخی از عوامل نیاز به درمان توسط فوق تخصص اطفال دارد.

کودکانی که در حال رشد هستند، طبیعتا باید هر چند ساعت یکبار گرسنه شوند و نباید به مدت طولانی از غذا خوردن خودداری کنند.

۱۰ دلیل احتمالی که منجر به بی اشتهایی در کودکان می‌شود

عوامل مختلفی می‌تواند در بی اشتهایی کودکان تأثیرگذار باشد. گاهی برخی از این موارد جدی نیست و به راحتی قابل درمان است. در ادامه همه موارد احتمالی را برای شما ذکر خواهیم کرد:

عدم دفع مدفوع

زمانی که کودک‌تان طی مدت طولانی دفع مدفوع نداشته باشد، قطعا اشتهایی برای غذا خوردن نیز نخواهد داشت.

مسائل و مشکلات مرتبط به دندان

گاهی احساس درد در دندان و مشکلات ایجاد شده در دهان از مواردی است، که منجر به بی اشتهایی در کودکان می‌شود. ممکن است عفونتی منجر به ناراحتی در دهان کودک شده باشد، به همین جهت توصیه می‌شود که در صورت بی اشتهایی کودک، دهان او جهت بررسی مسائل مرتبط با بهداشت دندان و دهان مورد بررسی قرار بگیرد.

علت و درمان بی اشتهایی در کودکان

وجود برخی از بیماری‌ها

وجود برخی از بیماری‌ها مانند آسم، سرفه و تب باعث از دست دادن اشتها در کودکان می‌شود. در این مواقع ممکن است کودکان مایعات را به مصرف غذاهای جامد ترجیح دهند.

عدم حضور هر یک از اعضای خانواده

برخی از کودکان به دلیل وابستگی به هر یک از اعضای خانواده و عدم حضور آنها به دلیل مسافرت، طلاق، مرگ و… دچار اختلال عاطفی میشوند، در نهایت در این مواقع کودک اشتهایی به مصرف غذا نخواهد داشت.

فشارهای روحی

گاهی کودک به دلیل سرزنش یا تهدید در خانه یا مدرسه دچار بی اشتهایی می‌شود. بهتر است این مورد کاملا بررسی شود تا کودک بتواند به شرایط عادی و طبیعی بازگردد.

به دلیل طعم و مزه غذا

زمانی که به طور مداوم غذاهای آماده برای کودک خود تهیه کنید که ارزش غذایی چندانی ندارد، می‌تواند منجر به بی اشتهایی کودک نسبت به غذاهای خانگی شود.

عدم فعالیت بدنی

عدم فعالیت و همچنین کاهش متابولیسم می‌تواند منجر به بی اشتهایی در کودکان شود.

مصرف میان وعده

گاهی بی برنامگی در مصرف وعده‌های غذایی می‌تواند منجر به بی اشتهایی هنگام مصرف وعده‌های اصلی شود. در حقیقت نداشتن برنامه غذایی در کودکان یکی از این موارد احتمالی است.

منو غذایی بسیار متنوع یا خیلی تکراری

منو غذایی تکراری یا بیش از حد متنوع می‌تواند منجر به اختلال مصرف غذای کودک شود. ادامه این روند منجر به رد کردن غذا از سوی کودک خواهد شد.

رفتار والدین

زمانی که والدین آشفته و عصبانی می‌شوند، کودک تحت فشار روحی قرار می‌گیرد و به طور کلی می‌توان شاهد واکنش‌های منفی کودکان بود، که یکی از این موارد بی اشتهایی در کودکان است.

بی اشتهایی در کودکان

چه اقداماتی باید برای درمان بی اشتهایی در کودکان انجام داد

گاهی با رعایت برخی از نکات می‌توانید اقدامی جهت درمان بی اشتهایی کودکان در نظر بگیرید:

  • به کودکان خود در خصوص عادات غذایی صحیح آموزش‌های لازم را بدهید.
  • وعده‌های غذایی کودکان خود را طبق برنامه بدهید و هر وعده را طبق برنامه‌ای که مشخص کردید، برای کودک خود در نظر بگیرید.
  • کودکان همان چیزی را می‌خورند که والدین می‌خورند. به همین جهت بهتر است مواد غذایی از جمله سبزیجات را در وعده غذایی خود قرار دهید.
  • وعده‌های غذایی را با یکدیگر میل کنید، بدون آنکه هیچ‌گونه حواس‌پرتی به واسطه تماشای تلویزیون، اسباب بازی و… ایجاد شود. در نهایت در حین غذا خوردن نباید هیچ‌گونه حواس‌پرتی برای کودکان وجود داشته باشد.
  • هنگام غذا دادن به کودک خود اگر تمایل به خوردن آن ندارد، بگویید که تنها او را بچشد حتما نباید آن را دوست داشته باشد و کاملا بخورد. این جمله را در هر وعده غذایی خود به کودک‌تان بگویید.
  • میان وعده‌های کمتری به کودک‌تان بدهید تا بتواند بیشتر وعده‌های غذایی خود را میل کنند.
  • هنگام خرید کردن میوه و سبزیجات کودک‌تان را همراه خود ببرید و از او بخواهید که هر یک از موارد دلخواه خود را انتخاب کند و در وعده‌های غذایی او بگنجانید. از بردن کودک خود به فروشگاه جهت خریداری از مواد غذایی بی ارزش مانند چیپس و پفک تا حد امکان خودداری کنید.
  • گاهی تنهایی غذا دادن به کودکان می‌تواند برای آنها خسته‌کننده باشد. بهتر است هنگام غذا دادن آنها را در جمع دوستانه یا خانوادگی قرار دهید تا انگیزه آنها جهت غذا دادن دو چندان شود.

اگر به نکات ذکر شده در خصوص بی اشتهایی کودکان عمل کردید و همچنان نتیجه‌ای حاصل نشد، در این مواقع بهتر است به پزشک متخصص و جراح اطفال مراجعه کنید تا بررسی‌های لازم را جهت درمان انجام دهد.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران