تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

عمل ابهام جنسی در تاریخ ۹۸/۰۶/۱۱

عمل ابهام جنسی در بیمارستان

به نوعی از بیماری که در آن دستگاه تناسلی مشخص نبوده و معلوم نیست که بیمار دختر است یا پسر، ابهام جنسی می‌گویند.

انواع ابهام جنسی

نوع ۱

ظاهر دستگاه تناسلی این بیماران همانند پسر است و دارای کوروموزوم ۶۴XX بوده که دارای رحم هستند، حتی دستگاه تناسلی چنین بیمارانی از داخل کاملاَ دخترانه، اما ظاهر پسرانه ناقص دارند. در چنین بیمارانی بیضه‌ها لمس نمی‌شوند. در واقع آنها بیضه ندارند و زیر آلت سوراخی وجود دارد؛ به این گروه «هرمافرودیسم کاذب دخترانه» گفته می‌شود. در چنین مواردی بهتر است فرد عمل شده و جنسیت بیمار مشخص شود.

برای عمل چنین بیمارانی و تبدیل کردن آنها به دختر، چند عمل جراحی توسط جراح اطفال مورد نیاز است که در ابتدا آلت را به کلیتوریس تبدیل کرده و سپس از پوست آلت لابیامینور درست می‌کنیم. سوراخی که در زیر آلت وجود دارد در حقیقت برای دو کانال مشترک به هم چسبیده است؛ که یکی مجرای ادرار و دومی واژن است.

در مرحلۀ دوم مجرای ادرار و واژن را از هم جدا می‌کنیم و بیمار کاملاَ دختر شده و حتی قدرت باروری پیدا می‌کند. علت چنین آلتی در بیماران ابهام جنسی که از دوران جنینی هم شروع می‌شود، هیپرپلازی غدۀ فوق کلیوی است که سلول‌های آنها افزایش پیدا کرده و هورمون مردانه ترشح می‌کنند، به همین دلیل اکثر بیماران برای همیشه باید دارو مصرف کنند.

لذا برای از بین بردن هورمون‌های مردانه بیماران باید از داروی هیدروکورتزون مصرف کنند و به دلیل داشتن تخمدان فعال، هورمون زنانگی آنها هم فعال شده و کاملاَ دختر می‌شوند.

عمل ابهام جنسی در بیمارستان

نوع ۲

نوع ۲ برعکس نوع اول است. نوزاد که از لحاظ ژنتیکی پسر بوده و دارای کوروموزوم‌های ۶۴XY می‌باشد، دستگاه تناسلی ظاهری دخترانه دارد و در شکم به جای رحم و تخمدان حاوی بیضه‌ها می‌باشد. به این گروه «هرمافرودیسم کاذب پسرانه» گفته می‌شود.

به ناچار این بیماران به دختر تبدیل گشته و بیضه‌ها برداشته می‌شوند. این افراد به دلیل فقدان مجرای تناسلی (واژن)، از روده برای آنها واژن ساخته می‌شود و با تجویز هورمون استروژن سینۀ آنان بزرگ می‌شود. در نتیجه امکان ازدواج نیز برای آنها فراهم می‌گردد؛ اما نابارور هستند.

نوع دیگری هم از این گروه وجود دارد که ظاهر به صورت هیپوسپادیاس (دهانۀ مجرای آلت از زیر آلت باز می‌شود) و آلت حالت انحنای شدید به سمت پایین دارد و به علت عدم نزول بیضه‌ها، کیسه بیضه‌ها خالی است. درمان این نوع از هرمافرودیسم کاذب پسرانه اصلاح انحنای آلت تکمیل مجرای ادرار و پایین آوردن بیضه‌ها به داخل کیسه می‌باشد که در این‌ صورت می‌توانند با جنسیت واقعی خودشان پسرانه زندگی را ادامه دهند.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران