تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

چگونه سکسکه نوزاد را بند بیاوریم

سکسکه در نوزادان

سکسکه نوزاد به دلیل انقباض دیافراگم و بسته شدن سریع تارهای صورتی ایجاد می‌شود. بسته شدن تارهای صوتی باعث ایجاد صدای سکسکه می‌شود.

از آنجایی که سکسکه باعث اذیت شدن بزرگسالان می‌شود، ممکن است تصور کنید که این سکسکه باعث آزار نوزادان نیز خواهد شد؛ اما، اینطور نیست.

در واقع بسیاری از نوزادان می‌توانند در حالی که سکسکه می‌کنند به راحتی بخوابند و معمولا این حالت در نوزادان به ندرت باعث ایجاد اختلال می‌شود یا روی آنها تاثیر می‌گذارد.

اگر اینگونه به نظر می‌رسد که کودک شما از این حالت ناراحت است، می‌توانید چندین راهکار برای بند آوردن آن در نظر بگیرید.

  1. استراحت دادن و آروغ زدن برای رفع سکسکه در نوزاد

گاهی استراحت بین شیر دادن برای آروغ زدن کودک ممکن است به رهایی از سکسه در نوزادان کمک کند؛ زیرا، آروغ زدن می‌تواند گاز اضافی را که ممکن است منجر به سکسه شود، از بین برود.

به همین جهت توصیه می‌شود که کودکان پس از هر بار شیردهی آروغ بزنند. زمانی که کودک سکسکه می‌کند، باید پشت او را به آرامی مالش دهید یا به آرامی ضربه بزنید.

سکسکه نوزادان
  1. به کودک پستانک بدهید

سکسکه نوزادان همیشه از شیر دادن شروع نمی‌شود. زمانی که کودک خود به خود شروع به سکسکه کرد، به او اجازه دهید که پستانک را بمکد؛ زیرا، این کار به آرام شدن دیافراگم و متوقف شدن سکسکه کمک می‌کند.

  1. به کودک خود گریپ واتر بدهید

گریپ واتر ترکیبی گیاهی است که برای درمان کولیک و سایر مشکلات روده کاربرد دارد. به‌طور کلی ثابت نشده است که دادن گریپ واتر به کودکان می‌تواند در بند آوردن سکسکه نوزادان موثر باشد.

قبل از دادن گریپ واتر به کودک خود حتما با پزشک متخصص اطفال مشورت داشته باشید.

  1. اجازه دهید سکسکه خود به خود بند بیاید

نوزادان زیر یک سال معمولا سکسکه می‌کنند؛ بنابراین، بهتر است اجازه دهید که خود به خود بند بیاید.

اگر سکسکه برای کودک شما آزاردهنده نیست، اجازه دهید که خودش متوقف شود. در صورتی که سکسکه طی مدت طولانی متوقف نشد، بهتر است با پزشک در میان بگذارید.

نکاتی جهت پیشگیری از سکسکه نوزادان

چندین راه جهت پیشگیری از سکسکه وجود دارد. با این حال جلوگیری از سکسکه امری دشوار است؛ زیرا، دلیل آن مشخص نیست. این موارد را جهت جلوگیری حتما امتحان کنید:

  • باید اطمینان داشته باشید که کودک شما هنگام شیر دادن آرام است. در واقع به این منظور که نباید منتظر بمانید تا کودک انقدر گرسنه شود که ناراحت باشد و قبل از شیر دادن گریه کند.
  • پس از شیر دادن از فعالیت‌های سنگین با کودک خود مانند بالا و پایین پریدن یا هر بازی با با انرژی زیاد خودداری کنید. 
  • کودک خود را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بعد از هر وعده غذایی در حالت عمودی قرار دهید.
جلوگیری از سکسکه در نوزادان

چرا نوزادان سکسکه می‌گیرند؟

زمانی که اعصاب دیافراگم تحریک شود، دیافراگم دچار اسپاسم می‌شود، هنوز دلیل اصلی تحریک اعصاب مشخص نشده است. اگرچه این حالت در نوزادان به دلیل تغذیه رخ می‌دهد.

این حالت در کودکان تا ۱۲ ماهگی بسیار شایع است، مخصوصا در کودکان تازه متولد پس از شیر خوردن مشاهده می‌شود. حتی بسیاری از مادران تجربه این حالت را در بارداری دارند.

چه زمانی سکسکه نوزادان باعث نگرانی می‌شود؟

سکسکه در نوزادان امری طبیعی است. این حالت ممکن است حتی زمانی که کودک در رحم قرار دارد، رخ دهد.

با این حال اگر کودک زیاد سکسکه می‌کند، به خصوص اگر باعث آزار او شده است، با پزشک در این باره صحبت کنید. این شرایط می‌تواند نشانه‌ای از مشکلات جدی پزشکی باشد.

همچنین اگر سکسکه نوزادان باعث اختلال در خواب او شده است یا اگر اغلب بعد از تولد فرزندتان اتفاق می‌افتد، با پزشک مشورت داشته باشید.

چه کاری نباید هنگام سکسکه نوزادان انجام دهید

معمولا برای بند آوردن سکسکه توصیه‌های مختلفی می‌شود که نباید به هر موردی توجه داشته باشید. به عنوان مثال گفته می‌شود که بچه را بترسانید تا سکسکه بند بیاید که کاملا اشتباه است.

این راهکارها نه تنها برای نوزادان جوابگو نیست، بلکه باعث ایجاد مشکلات بیشتری خواهد شد. در صورتی که این سکسکه جدی می‌شود، تنها باید از پزشک برای درمان کمک بخواهید.

موارد دیگر به شرح زیر است:

  • پارچه خیس روی پیشانی کودک خود نگذارید.
  • حبس کردن نفس یکی از راهکارهایی است که افراد پیشنهاد می‌دهند؛ اما نباید به هیچ وجه برای کودکان انجام گیرد.
  • بسیاری دیگر از مردم فشار دادن پیشانی یا قسمت نرم سر را توصیه می‌کنند، این مورد همانند موارد دیگر می‌تواند به کودک آسیب وارد کند.

تا چه زمانی سکسکه نوزاد ادامه دارد؟

نوزادان ممکن است چندین‌بار در روز چنین حالتی را تجربه کنند که معمولا ۱۰ دقیقه یا گاهی بیشتر طول می‌کشد. به‌طور کلی اگر کودک شما نشانه‌ اذیت‌کننده‌ای ندارد، نباید نگران باشید؛ چراکه این حالت طبیعی است.

شاید این حالت برای پدر و مادرانی که با تازگی تجربه فرزنددار شدن دارند، کمی نگران‌کننده به نظر برسد؛ اما پس از چند دقیقه کاملا برطرف می‌شود.

باید صبر کنید و اجازه دهید که سکسکه خود به خود برطرف شود. اگر سکسکه در نوزادان ادامه پیدا کرد و متوجه دیگر علائم ناراحت‌کننده در نوزاد خود شدید برای بررسی به پزشک اطفال مراجعه کنید.

سکسکه همراه با استفراغ

کلام آخر

همیشه مشخص نیست که چه چیزی باعث سکسکه در نوزادان می‌شود و ممکن است حتی این شرایط برای بیماران مزایا داشته باشد.

تا زمانی که کودک شما همراه با سکسکه استفراغ نمی‌کند، معمولا نوزاد مشکلی ندارد. به‌طور کلی سکسکه می‌تواند بخش طبیعی از رشد نوزادان زیر ۱ سال باشد.

سکسکه‌های منظم باید تا زمانی که کودک به یک سالگی برسد، از بین برود. اگر پس از یک سالگی ادامه داشت یا اینکه کودک از این شرایط ناراحت است، باید با پزشک در میان بگذارید.

 

مطالب مرتبط

نظرات کاربران