تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

مصاحبۀ دکتر صلاح الدین دلشاد با اخبار ۲۰

اخبار 20

نشست خبری دکتر صلاح ‌الدین دلشاد، فوق‌ تخصص جراحی اطفال، نوجوانان و نوزادان و مدیرعامل موسسۀ محکم (موسسۀ حمایت از کودکان مبتلا به بیماری‌های مادرزادی) و بیمارستان مریم کرج در استودیو خبر ۲۰ ….! شما را به مطالعۀ این نشست‌ خبری دعوت می‌کنم.
– آقای دکتر شما تا به حالا چند جراحی رایگان انجام دادید؟
ما خوشبختانه با تأسیس موسسۀ محکم (موسسۀ کودکان با ناهنجاری‌های مادرزادی) در سال ۸۴ با همت جمعی از اساتید رشته‌های فوق‌ تخصصی اطفال و جمعی از خیرین سلامت، آمادۀ خدمات‌رسانی به این بیماران و خانواده‌هایشان هستیم، که معمولا هزینۀ درمان این‌گونه بیماری‌ها، بسیار زیاد است. کودکان مبتلا به بیماری‌های مادرزادی، معمولا با بیماری‌هایی مانند لب‌شکری، شکاف‌کام، مری بسته، مقعد بسته، روده‌های بیرون شکم، روده‌ها در سینه یا بیماری‌های قلبی و ….. به‌دنیا می‌آیند.
دکتر دلشاد افزود: ما تصمیم گرفتیم درکنار دیگر بسیجیان برای این بیماران کاری انجام دهیم و به‌حمدالله موفق شدیم مؤسسۀ محکم را در سال ۸۴ تأسیس کنیم و از آن زمان تا به‌حال، توانستیم در سطح کشور و به‌خصوص در مناطق محروم و استان‌های اطراف کشور، که فاقد جراح اطفال هستند، به‌صورت تیمی برای درمان این بیماران اقدام نمائیم.
مثلا همین هفتۀ آینده، عازم ایلام هستیم و ممکنه این سفر، یک هفته تا‌ ۱۰ روز طول بکشد. تیم پزشکی ما در طول این ده روز، از صبح تا شب، مشغول انجام جراحی‌های متعدد است. این جراحی‌ها برای تمام خانواده‌ها، به‌ رایگان انجام می‌شود. در هر سفری ممکن است ۱۰۰ تا ۲۰۰ جراحی را انجام بدهیم، علاوه‌بر این قضیه، ما به درخواست دانشگاه‌های علوم پزشکی آن مناطق، مثلا در زاهدان، در بندرعباس، بخش جراحی اطفال راه‌اندازی کردیم تا بتوانیم پزشک‌ها را از مرکز به آن مناطق اعزام کنیم، پزشکان ما هر ده روز، پشت سر هم به این مناطق می‌روند و این بخش‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند،
دکتر دلشاد درادامه، فرمودند: تا به الان ۵۹۲۶ کودک تحت پوشش ما بوده‌اند، این تعداد فقط کسانی هستند که به تهران منتقل شدند و در تهران تحت درمان قرار دادیم.
– آقای دکتر، ایدۀ تأسیس مؤسسۀ محکم، از چه زمانی به ذهن شما رسید؟
ایدۀ مؤسسه محکم، از زمانی شروع شد که من در سال ۷۱ به‌عنوان جراح اطفال در بیمارستان حضرت علی‌اصغر خیابان ظفر، مشغول به‌کار شدم. خیلی از بیمارها هزینۀ ترخیص را نداشتن و یا بیمارانی وجود داشتن که به جراحی‌های سه‌ مرحله‌ای نیاز داشتند، ما به والدین می‌گفتیم که یک‌ ماه بعد، برای جراحی دوم مراجعه کنید و بعد می‌دیدیم که یک سال بعد مراجعه کردند! وقتی علت دیر آمدن را جویا شدیم، آنها اظهار می‌کردند که اگر زودتر می‌آمدند، بقیۀ بچه‌هایشان گرسنه می‌ماندند یا اینکه اصلا توان پرداخت هزینه‌های بیمارستانی را نداشتند. با دیدن این اتفاقات، این ایده در ذهن ما شکل گرفت که نمی‌توانیم در قبال این موضوعات بی‌تفاوت باشیم و باید، فکری کنیم.
خوشبختانه، با کمک خداوند و خیرین عزیز، توانستیم بیماران زیادی را از استان‌های اطراف تهران، مانند زاهدان، سیستان ‌و‌ بلوچستان و هرمزگان، به تهران بیاوریم!
این بیماران حتی قادر به پرداخت هزینۀ سفرشان نبودند، به‌حمدالله ما توانستیم برای این افراد اسکان تهیه کنیم و هزینه‌های سفر را نیز برایشان فراهم کنیم.
دکتر دلشاد در ادامه فرمودند: ما در بندرعباس ۱۸۵۰ بیمار را معاینه کردیم، از بین آنها ۵۰۱ نفر را تحت عمل جراحی قرار دادیم و بقیۀ بیماران را به تهران و مناطق مختلف برای ادامۀ درمان، اعزام کردیم. در زاهدان ۱۳۵۰ بیمار تا به‌حال تحت معاینه قرار گرفتند که ۴۷۵ نفر از آنها در همان‌جا عمل شدند و تعداد زیادی هم از تهران به زاهدان آمدند تا جراحی شوند، در ایلام ۳۸۸ بیمار معاینه کردیم که ۷۷ تا از آنها را در همان‌جا عمل کردیم و بقیه، برای جراحی به تهران آمدند. در یاسوج ۱۳۰۰ بیمار را جراحی کردیم.
ما با تعدادی از پزشکان هم‌رشتۀ خودمان یا فوق‌ تخصص ارتوپدی اطفال، فوق ‌تخصص ترمیمی، به مناطق محروم می‌رویم و برای تعدادی از آنها که باید در تهران تحت مداوا قرار بگیرند، در موسسۀ محکم، پرونده تشکیل می‌دهیم و آنها را در تهران به بیمارستان‌هایی که دارای این تخصص‌ها هستند، می‌فرستیم. خوشبختانه ۱۲ بیمارستان در تهران، طرف قرارداد ما هستند.
– آقای دکتر دلشاد، لطفا بیماری‌های مادرزادی که توسط شما و همکارانتان تحت عمل جراحی قرار گرفته را فهرست‌وار برای ما بگویید؟
بیماری‌هایی که ما درمان کردیم تا به‌حال، شامل آژنزی مری (مری بسته)، مقعد بسته، بی‌اختیاری مدفوع، بی‌اختیاری ادراری، ابهام جنسی، ما معمولا ابهام جنسی را در تهران، در همان ماه‌های اول زندگی عمل می‌کنیم اما در شهرستان‌ها به‌دلیل امکانات کمتر و عدم حضور پزشکان متخصص و دائمی در آن مناطق، خیلی از این افراد تحت ‌درمان قرار نگرفتند و ما مجبور شدیم آنها را در سنین بالاتر عمل کنیم.
– یعنی افرادی که در ظاهرشان ممکنه معلوم نباشد، اما اختلال ژنتیکی دارند…؟!
بله … ظاهر بعضی از آنها شبیه به پسر‌ها است، اما در باطن دختر هستند و بالعکس…. و ما این افراد را به جنسیتی مناسب تبدیل می‌کنیم، این‌گونه از عمل‌ها معمولا ۴ الی ۵ ساعت طول می‌کشد و عمل‌های بزرگی هستند. خوشبختانه ما توانستیم به اکثر شهرستان‌ها برویم و این جراحی را انجام دهیم، همین الان هم ۶ عمل از ابهام جنسی در لیست ما وجود دارد.
– به شما خدا قوت عرض می‌کنم؛ سپاسگزارم که دعوت خبر ۲۰ رو پذیرفتید.
عمل‌های رایگان شما و گروه پزشکانی که همراه شما بودند، جان هزاران کودک و جوان و نوجوان را در مناطق محروم نجات داده و آنها را از بیماری‌های سختی که لاعلاج به‌نظر می‌رسیدند و تشخیص داده نمی‌شدند، رهایی بخشیده است.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران

  • اسحاق ۱۴۰۱/۰۳/۱۸ پاسخ

    سلام من بچه ای دارم مشکل داره زانو هاش برعکس هس برادرمانش موندم نمیدونم چکارکنم

    • آرزو عراقی ۱۴۰۱/۰۵/۱۰ پاسخ

      لطفا به متخصص ارتوپد اطفال مراجعه کنید.

  • اسحاق ۱۴۰۱/۰۳/۱۸ پاسخ

    سلام وق بخیر بچه معلول دارم برادرمانش نمیدونم چکارکنم ۰۹۱۵۹۴۱۴۳۴۷