تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

غذاهای خطرناک برای کودکان زیر یک سال 

زمانی که نوزاد یا فرزند شما روز‌به‌روز رشد می‌کند و زمان شروع (پس از شش ماهگی) غذاهای کمکی کودکان فرا می‌رسد، علاقه زیادی به مصرف غذاهای جدید نشان می‌دهد و شما نیز می‌بایست کودک خود را با غذاهای جدید آشنا کنید.

اما، نکته‌ای که در این رابطه وجود دارد این است که باید دقت داشته باشید که چه نوع غذایی را به کودک شیرخوار خود بدهید که مشکلی برای او ایجاد نکند. از آنجایی که این مسئله قطعا برای همه والدین بسیار حائز اهمیت است، در ادامه لیستی از غذاهای ممنوعه را آورده‌ایم تا اطلاعات کافی در این زمینه داشته باشید.

غذاهایی که کودکان زیر یک سال و شیرخواران نباید بخورند

عسل؛

نوزادان زیر یک سال به‌هیچ‌وجه نباید عسل بخورند. عسل برای نوزادان بسیار مضر است؛ چرا که ممکن است حاوی هاگ‌های کلستریدیوم بوتولینوم باشد که در نهایت به بوتولیسم منجر خواهد شد.

این هاگ‌ها می‌تواند در بدن کودک رشد کرده و سم کشنده‌ای را تولید کند. در واقع این هاگ‌ها سمومی را ترشح می‌کنند که منجر به ضعف عضلانی، یبوست، کند مکیدن، گریه آرام و حتی گاهی منجر فلج نوزادان خواهد شد.

همه این مشکلات به این دلیل است که روده نوزاد آنقدر قوی نیست که بتواند این هاگ‌ها را از بین ببرد.

شیر گاو؛

کودک تا یک سالگی تنها باید شیر مادر یا شیر خشک مصرف کند. والدین باید توجه داشته باشند که نباید به کودک خود شیر گاو بدهند؛ زیرا، کودک زیر یک سال نمی‌تواند آنزیم و پروتئین‌های شیر گاو را هضم کند و علاوه بر این برخی از مواد معدنی در شیر می‌تواند به کلیه‌ها آسیب وارد کند.

همچنین نکته‌ای که باید در این باره بدانید آن است که شیر گاو تمام مواد مغذی موجود در شیر خشک یا شیر مادر را برای کودک فراهم نمی‌کند.

سفیده تخم مرغ؛

برای اینکه از واکنش‌های آلرژیک در کودک خود جلوگیری کنید، نباید به او تخم مرغ بدهید. در حقیقت پروتئین‌های موجود در زرده تخم مرغ معمولا منجر به واکنش‌های آلرژیک نمی‌شود، همان سفید تخم مرغ است که می‌تواند واکنش‌هایی را در کودک شما به‌همراه داشته باشد.

مرکبات؛

توصیه می‌شود که در سنین زیر یک سال نباید مرکبات یا آب میوه به نوزاد خود بدهید. این میوه‌ها دارای ویتامین c و اسید زیادی هستند که می‌تواند منجر به حساسیت یا ریفلاکس در کودک شما شود.

غذاهای دریایی؛

یکی دیگر از غذاهایی که منجر به آلرژی در شیرخواران می‌شود، غذاهای دریایی است. قبل از اینکه بخواهید به کودک خود غذای دریایی بدهید حتما در این خصوص با جراح کودکان مشورت داشته باشید.

گندم؛

به‌دلیل اینکه این مواد غذایی می‌تواند برای کودک شما حساسیت‌زا باشد، بهتر است تا دو یا سه سالگی کودک خود صبر کنید. اگر با پزشک اطفال در این باره صحبت کرده‌اید و مطمئن هستید که کودک شما نسب به غذاهایی اعم از برنج، جو دو سر یا جو واکنشی آلرژیک نداشته است، می‌توانید این مواد غذایی را به کودک خود بدهید.

تکه‌های بزرگ غذا؛

به‌طور کلی توصیه می‌شود که کودک شما باید تا شش ماهگی از شیر مادر یا شیرخشک تغذیه کند. زمانی که شروع می‌کنید غذاهای جامد را به کودک خود بدهید، غذا را به تکه‌های بسیار کوچک تقسیم کنید.

اگر می‌خواهید به کودک خود سبزیجات بدهید، باید اطمینان داشته باشید که کاملا پخته و به‌صورت تکه‌های کوچک باشند تا در گلوی کودک گیر نکند. هر غذایی که می‌خواهید به کودک خود بدهید باید کاملا خرد کنید.

غذاهای نرم؛

شاید برخی از والدین تصور کنند که غذاهای نرم، به‌عنوان مثال ژله، برای کودک شیرخوار مشکلی ایجاد نمی‌کند؛ اما در حقیقت اینطور نیست. اینگونه مواد غذایی می‌تواند به راحتی در گلوی فرزند شما قرار گیرد.

غذاهای کوچک و سفت؛

مواردی مانند آجیل، پاپ کورن، سبزیجات خام، انگور، کشمش، آب نبات، میوه‌های خشک و… را نباید به کودک خود بدهید. همه این موارد خطرات خفگی را به همراه دارد. هر غذایی را که می‌خواهید به کودک خود بدهید، باید بگذارید کاملا پخته و به قطعات کوچک تقسیم شود.

کره بادام زمینی.

کارشناسان معتقدند که مصرف کره بادام زمینی یا هر نوع مغز‌های دیگر در کودکان شیرخوار ممکن است منجر به آلرژی شود، به همین جهت توصیه می‌کنند که از این موارد باید خودداری شود.

به‌طور کلی توصیه ما به شما این است اگر می‌خواهید غذاهای کمکی کودک خود را شروع کنید، حتما در این باره با پزشک متخصص اطفال گفتگو داشته باشید تا همه نکات لازم با توجه به شرایط کودک شما را ذکر کند و با اطمینان خاطر رژیم غذایی صحیح را برای کودک‌تان در نظر بگیرید.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران