نوزاد شش ماهه شما نیمی از یک سال را پشت سر گذاشته است. در این ماه کودک شروع به یادگیری نحوه برقراری ارتباط با دیگران و خوردن غذاهای جامد کرده میکند. بنابراین، به دلیل شروع تجربههای جدید باید نکات مهمی را برای مراقبت از این ماه به بعد بدانید.
یکی از مهمترین نکاتی که باید برای مراقبت از نوزاد شش ماهه در نظر داشته باشید، رعایت رژیم غذایی سالم است.
پس از شش ماهگی کودک علاوه بر شیر مادر، آماده مصرف غذاهای جامد است، در این سن نه تنها نیازهای غذایی او افزایش پیدا کرده، بلکه سیستم گوارشی در حال رشد او نیز برای غذاهای جامد آماده است.
علاوه بر این، در این سن دیگر شیر مادر برای تامین آهن بدن کافی نیست؛ بنابراین باید مواد غذایی سالم و مناسبی را برای او در نظر بگیرید.
میتوانید میوههای پوره شده را نیز در رژیم غذایی کودک خود قرار دهید. با این حال به این نکته توجه داشته باشید که شیر باید منبع اصلی تغذیه کودک باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مراقبت از نوزاد پنج ماهه را بخوانید.
خواب کافی برای رشد کودک بسیار مهم است. کودکان معمولا در این سن حدود ۱۰ ساعت طی شبانه روز و در طول روز دو تا سه بار طی مدت کوتاهی میخوابند.
به برنامه خواب کودک خود توجه داشته باشید، سعی کنید او را در ساعت معینی بخوابانید و محیطی آرام را برای او فراهم کنید. نوزادان در این سن نسبت به محیط اطراف خود آگاه هستند و ممکن است به راحتی دچار حواس پرتی شوند.
نوزاد شش ماهه شما بسیار فعال است. او در این سن میتواند به راحتی غلت بزند، با تکیهگاه بنشیند یا چند کلمهای بیان کند. نسبت به غریبهها، رفتار محتاطتری داشته و در کنار افرادی که بهطور منظم آنها را میبیند احساس راحتی دارد.
چنین تغییراتی، نشانه رشد کودک شماست؛ بنابراین بسیار مهم است که نسبت به این موارد آگاه باشید و نیازهای کودک خود را برآورده کنید. در این ماه کودک نیاز به واکسن دارد که باید با مشورت پزشک واکسنهای کودک خود را به موقع بزنید.
برخی از کودکان در شش ماهگی شروع به دندان در آوردن میکنند، این دوره برای کودک قطعا سخت است؛ زیرا امکان خارش در ناحیه لثه و خارج شدن مداوم آب دهان وجود دارد.
همچنین گاهی هر وسیله کوچکی را در اطراف خود مشاهده میکنند، در دهان خود میگذارند. پیشنهاد ما به شما این است که اسباببازیها دندانی برای او تهیه کنید و آنها را همیشه کاملا تمیز نگه دارید.
همچنین ماساژ لثههای کودک راهکار خوبی برای تسکین هرگونه علائم آزاردهنده ناشی از دندان در آوردن است.
کودک شما در این سن به خوبی از محیط اطراف خود آگاهی دارد، اگرچه ممکن است درک زیادی از محیط اطراف خود نداشته باشد و صحبت زیادی نکند.
بسیار مهم است که با فرزند خود صحبت کنید یا برایش آواز بخوانید. در این مواقع کودک به خوبی به شما گوش میدهد و سعی بر برقراری ارتباط میکند که به رشد واژگان او کمک خواهد کرد.
ممکن است متوجه تغییر رنگ چشمان کودک خود در این ماه از تولد شده باشید. معمولا رنگ چشم نوزادان با گذشت زمان تغییر میکند. بهطور مثال اگر چشم کودک شما از زمان تولد تا شش ماهگی تغییر نکرده است، به احتمال زیاد به همین رنگ باقی خواهد ماند.
همچنین اعصاب دهان نوزادان بسیار بهتر از انگشتان آنها توسعه پیدا کرده است؛ به همین جهت هر چیز غیر آشنا و بهطور کلی هر چیزی را که در اطراف خود میبیند، برای دریافت اطلاعات بیشتر، در دهان خود میگذارد.
علاوه بر این گاهی برای تسکین خود، به خصوص زمان گرسنگی یا خستگی، انگشتان دست و پای خود را میمکند.
در ادامه چند مواردی را ذکر میکنیم که نشان میدهد که کودک شما در رشد خود تاخیر دارد:
موارد بالا علائم هشداردهندهای است که نیاز به پیگیری دارد و باید به دنبال مراقبتهای پزشکی باشید. با این حال به این نکته توجه داشته باشید که مراحل رشد هر کودکی با کودک دیگر متفاوت است و نباید کودک خود را با سایر کودکان مقایسه کنید.
نظرات کاربران