تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

پاسخ به سوالات رایج در خصوص نگهداری نوزادان

نگهداری از نوزادان

نگهداری نوزادان یک دوره‌ چالش برانگیز برای والدین است. والدین در مورد فرزند اول خود، حساسیت دوچندان دارند؛ چراکه تجربه زیادی جهت نگهداری نوزاد ندارند. به همین دلیل سوالات متداولی در خصوص نگهداری از فرزندشان ایجاد می‌شود.

ما در این مقاله قصد داریم تمامی ابهامات ایجاد شده والدین را برطرف کنیم، در ادامه با ما همراه باشید.

آیا دمای بدن نوزاد از اهمیت بالایی برخوردار است؟

بله، یکی از مهم‌ترین تغییراتی که در نوزاد باید جدی گرفته شود، دمای بدن کودک است، اما نیازی نیست که همیشه دمای بدن فرزند خود را کنترل کنید. به‌طور کلی تب یا دمای پایین بدن کودک، خبر از یک بیماری در بدن او می‌دهد.

زمانی که فرزند شما مانند همیشه تغذیه خوبی نداشت و تغییر دمایی در بدن نوزاد خود احساس کردید، بهتر است دمای بدن او را چک کنید.

کودک من چقدر باید روزانه تغذیه کند؟

بهترین غذا برای نوزادان شیر مادر است. نوزادان خود را باید حداکثر ۱۲ بار در روز شیر بدهید، در واقع باید هر ۲ ساعت یکبار کودک از شیر مادر خود تغذیه کند. در هر بار کودک باید به‌مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه شیر بخورد.

نکته مهمی که در این زمینه وجود دارد این است که باید صبر کنید تا کودک شما حداقل به سن ۶ ماهگی برسد و به او در کنار شیر، کمک غذایی بدهید.

خواب نرمال و معمولی کودک من باید چگونه باشد؟

اگر کودک شما رشد خوبی دارد و روند طبیعی رشد را طی می‌کند بهتر است که خواب طبیعی خود را داشته باشد تا هر زمانی که خودش بیدار شود. معمولا کودکان مدت کمی پس از تولد وزن اولیه خود را از دست می‌دهند. والدین باید به نوزاد خود کمک کنند تا وزن از دست رفته او جبران شود و روند طبیعی وزن گیری را داشته باشد.

ممکن است کودکی گاهی تا ۴ ساعت بی‌وقفه بخوابد و بیدار نشود، در این مواقع برای شیردهی کودک را زودتر بیدار کنید و به‌موقع شیرش را بدهید تا وزن او جبران شود، تا چند هفته ابتدایی این روند را ادامه دهید.

بهترین راه برای بادگلو زدن بچه چیست؟

مادر باید بعد از تغذیه نوزاد، او را به سمت شانه‌های خود بخواباند به‌طوری که شکم بچه روی سینه‌های مادر قرار بگیرد، سپس آرام آرام به پشت او بزند تا بادگلوی بچه خارج شود.

روش دیگری که وجود دارد این است که کودک خود را در پایین دامن خود بگذارد به‌طوری که دست مادر در زیر سینه بچه باشد و سپس به آرامی به پشت او بزند.

آیا کودکم را باید قنداق کنم؟

نظرات مختلفی دراین‌باره وجود دارد، اما به‌طور کلی هنگامی که نوزاد خود را قنداق می‌کنید احساس آرامش بیشتری دارد و با آرامش به خواب می‌رود؛ چراکه رحم مادر برای نوزاد تداعی می‌شود.

تا زمانی که کودک قادر به چرخیدن نیست، می‌توانید او را قنداق کنید، اما هر زمانی که متوجه شدید که کودک شما به سمت‌های مختلف می‌چرخد دیگر نباید او را قنداق کنید.

آیا می‌توان به کودک مکمل ویتامین را داد؟

در‌این‌باره باید با پزشک متخصص و جراح کودکان مشورت کنید تا در صورت لزوم ویتامین‌های موردنیاز کودک را به شما بگوید. به‌طور کلی شیر مادر مقدار موردنیاز ویتامین D کودک را تامین نمی‌کند، به همین جهت گاهی اوقات توصیه می‌شود که مکمل ویتامین D به نوزاد داده شود. پس از ۶ ماهگی می‌توانید مولتی ویتامین‌های حاوی آهن و D را به کودک خود بدهید.

آیا می‌توانم نوزاد خود را به بیرون ببرم؟

هیچ منعی وجود ندارد، حتی هوای تازه می‌تواند برای کودک شما خوب باشد. در واقع کودک شما در محیطی خارج از منزل با همه منظره‌ها و صداها آشنا می‌شود، اما نکته‌ای که در‌این‌باره وجود دارد این است که باید لباس مناسبی برای کودک خود انتخاب کنید.

هوا در هر دمایی که هست باید یک لایه بیشتر برای کودک خود لباس بپوشانید، همچنین او را در ساعاتی از اوج آفتاب به بیرون نبرید.

در چه مواقعی حالت کودک من اورژانسی و اضطراری می‌شود؟

ماه اول زندگی نوزاد بسیار مهم است و باید مراقب هرگونه تغییرات غیرعادی فرزند خود باشید. به‌طور کلی در صورت مشاهده موارد زیر باید با پزشک متخصص اطفال درمیان بگذارید:

  • تغییرات دمایی بدن
  • کاهش ناگهانی میل به شیر ( از دو ساعت به ۶ الی ۸ ساعت یکبار تغییر کرده باشد)
  • گریه مداوم و بی‌وقفه بیش از یک ساعت
  • استفراغ کردن یا خارج شدن آب دهان سبز رنگ
  • اسهال مداوم
  • زردی در چشم و صورت
  • تنفس سخت
  • دانه یا جوش غیرعادی
  • بی‌حالی

آیا بند ناف نیاز به تمیز کردن دارد؟

نسبت به نگهداری از بند ناف نکات متفاوتی را ذکر شده است، اما بهترین توصیه ما به شما این است ناف را تمیز و خشک نگهدارید، نیازی نیست که محلول یا پمادی روی آن بزنید.

معمولا بین ۱ تا ۴ هفته بند ناف می‌افتد. در برخی مواقع نادر ممکن است پوست اطراف ناحیه بند ناف قرمز و بوی بدی در اطراف ناف احساس شود، در این مواقع باید فورا با پزشک متخصص اطفال در میان بگذارید تا پیگیری‌های لازم انجام گیرد.

آیا کودک من هر روز نیاز به حمام دارد؟

تا زمانی که بند ناف کودک نیفتد حمام کردن او توصیه نمی‌شود؛ زیرا باید بند ناف به‌طور کامل خشک باشد. اگر می‌خواهید تا قبل از افتادن بند ناف کودک خود را بشویید با یک اسفنج به آرامی، به‌طوری که بند ناف او خشک بماند، او را بشویید. پس از آنکه بند ناف افتاد، می‌توانید در هفته یک الی دوبار او را به حمام ببرید، بیشتر از این دفعات لزومی ندارد.

 

مطالب مرتبط

نظرات کاربران