تهران - میدان ونک خیابان صانعی پلاک 50 طبقه 4 واحد 14
  • تلفن تماس 88662603-88888891(021)

  • آدرس ایمیل

چه نکاتی را باید برای نگهداری نوزادان نه ماهه بدانیم

نوزادان نه ماهه

بسیاری از نوزادان نه ماهه شروع به گفتن کلماتی می‌کنند که برای والدین بسیار هیجان‌انگیز است. به‌طور مثال می‌توانند به راحتی کلماتی مانند توپ، مامان، بابا و… به راحتی به زبان بیاورند.

اما اگر فرزندتان همچنان کلمات قابل فهمی را به زبان نیاورده است نگران نباشید، به مرور زمان می‌تواند کلمات را واضح بیان کند. 

همچنین اگر تا این ماه شروع به حرکتی مانند چهار دست و پا رفتن نکرده است، این ماه را می‌توان ماه طلایی برای انجام این حرکات در نظر گرفت. در این ماه نیز باید همانند ماه‌های دیگر در رابطه با نکات مراقبتی بیشتر بدانید که در ادامه برای شما ذکر خواهیم کرد.

پیشرفت نوزادان نه ماهه

کودک نه ماهه شما احتمالا در این ماه چهار دست و پا راه می‌رود، به حالتی ایستاده بلند می‌شود یا حتی برخی با نگه داشتن مبل راه می‌روند.

در این ماه بهتر است هر اسباب بازی که به رشد فیزیکی کودک شما کمک می‌کند برای او تهیه کنید. به‌طور مثال تونل‌هایی که کودک باید از آنها عبور کنند، می‌تواند یکی از گزینه‌های خوب باشد.

همچنین این ماه زمان بسیار خوبی برای به کارگیری جنبه خلاقانه کودک با تهیه اسباب بازی‌های موسیقی و برخی لوازم هنری و ایمن برای کودک است.

اکنون که مغز کودک پیچیده‌تر می‌شود، به راحتی به دستورات شما پاسخ می‌دهد؛ به طور مثال در پاسخ به لیوان را به من بده واکنش مناسبی به شما می‌دهد.

با این حال اگر در این ماه این موارد ذکر شده را در کودک خود مشاهده نکردید، نگران نباشید به مرور زمان این مسائل برطرف می‌شود.

بیشتر بخوانید: مراقبت از نوزاد هشت ماهه

رشد نوزادان نه ماهه

روند رشد نوزادان نه ماهه

کودک نه ماهه احتمالا روزانه یک چهارم یا نصف فنجان میوه، سبزیجات و غلات، به همان اندازه از غذاهای لبنی و غذاهای پروتئینی طی روز مصرف می‌کند.

اگر فرزندتان دقیقا به همین اندازه غذا مصرف نمی‌کند نگران نباشید، تا زمانی که کودک در حال افزایش وزن است نیازی به اندازه‌گیری نیست، در حقیقت منحنی رشد خود را دنبال می‌کند.

این اجازه را به کودکتان بدهید که به اندازه اشتهایی که دارد غذا میل کند. به طور کلی در این ماه اشتهای کودک شما افزایش پیدا می‌کند.

میزان غذای مورد نیاز نوزادان نه ماهه

در این ماه کودک شما حدود ۷۵۰ تا ۹۰۰ کالری طی روز نیاز به دریافت مواد غذایی دارد که حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ کالری آن از شیر مادر، شیر خشک یا ترکیبی از این دو مورد است.

به این نکته توجه داشته باشید که نباید قوانین سختگیرانه‌ای در خصوص میزان غذایی که کودکتان می‌خورد، داشته باشید.

به جای میزان آن باید تمرکز روی غذاهای مغذی داشته باشید و به کودک اجازه دهید که خودش تصمیم بگیرد که به چه مقدار غذا نیاز دارد.

نوزادان سه ماهه، سه وعده غذایی طی روز دارند و به همین جهت میزان مصرف شیردهی به دنبال مصرف مواد غذایی کاهش می‌یابد.

برخی از نوزادان گاهی نسبت به سایر کودکان شیر یا شیر خشک بیشتری می‌نوشند، در حالی که برخی دیگر به دلیل علاقه خود به غذاهای جامد شیر کمتری مصرف می‌کنند. با این حال در این سن کودکان باید نسبت به ماه‌های گذشته شیر کمتری بنوشند و بیشتر غذاهای جامد میل کنند.

در حالت ایده‌آل نوزادان باید در این سن مواردی از جمله میوه، سبزیجات، مقداری غلات، پروتئین و نشاسته در رژیم خود داشته باشند.

همچنین باید سعی کنید که مواد غذایی سرشار از آهن مانند عدس، مرغ، لوبیا و گوشت قرمز را در رژیم او بگنجانید. مقدار مصرف غذاهای شیرین و شور را نیز به حداقل برسانید.

غذای نوزادان نه ماهه

الگوی خواب نوزادان نه ماهه

تا نه ماهگی عادت خواب کودک شما باید منظم شده باشد. آنها طی این سن کمتر در طول روز می‌خوابند و خواب راحت‌تری را در طول شبانه روز تجربه می‌کنند.

اما گاهی شرایطی مانند دندان در آوردن یا ابتلا به برخی از بیماری‌ها مانع خواب راحت آنها در طول شبانه روز شود.

نکاتی در خصوص سلامتی نوزادان نه ماهه

محافظت پوست کودکتان در برابر آفتاب بسیار مهم است. معمولا در ماه‌های گرم‌تر بیشتر تمایل به بیرون رفتن دارید؛ اما این نکته را در نظر داشته باشید که قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور آفتاب به پوست آسیب می‌رساند.

اشعه‌های مضر UV حتی در ماه‌های سردتر نیز می‌تواند منجر به آسیب شود؛ بنابراین باید این نکات را هنگام بیرون رفتن در برابر نور آفتاب رعایت کنید:

  • سعی کنید که فرزند خود را بین ساعت ۱۰ صبح تا ۴ بعد از ظهر که در شدیدترین حالت ممکن خود قرار دارد از نور مستقیم خورشید دور نگه دارید.
  • لباس‌های پوشیده و نخی را انتخاب کنید که پوست کودک را کاملا می‌پوشاند.
  • هنگام بازی کردن خارج از منزل از وسیله‌ای مانند چتر ساحلی استفاده کنید تا سایه‌ای برای او ایجاد کند و در صورتی که در کالسکه قرار دارد، پوشش سایه روی کالسکه را پایین بیاورید.
  • نیم ساعت قبل از بیرون رفتن یک کرم ضد آفتاب با SPF 30 یالا بالاتر مخصوص کودکان روی پوست کودک بمالید و هر دو ساعت یک بار آن را تمدید کنید.
  • در صورتی که کودک شما دچار آفتاب سوختگی شد، یک پارچه سردی را روی نواحی آسیب‌دیده قرار دهید یا او را با آب خنک بشویید.

مطالب مرتبط

نظرات کاربران