التهاب ملتحمه چشم که به آن چشم صورتی میگویند، منجر به تورم چشم و بروز چشم صورتی در کودکان میشود. ملتحمه بافت شفاف نازکی است که روی قسمت سفید چشم قرار گرفته است و داخل پلک را میپوشاند.
این بیماری میتواند در بین کودکان بسیار مسری باشد؛ اما تنها در مواقع نادر منجر به مشکلی جدی میشود. معمولا به بینایی کودک آسیبی نمیرساند، به خصوص اگر به موقع تحت درمان قرار گیرد.
اگر به توصیههای پزشک در خصوص درمان توجه داشته باشید، پس از گذشت مدت کوتاهی شاهد بهبودی خواهید بود.
نوزادان تازه متولد شده ممکن است به دلایل مختلفی نسبت به نوزادان بزرگتر و کودکان نوپا بیشتر دچار این بیماری شوند. نوزادان تازه متولد شده به دلیل چنین مواردی دچار چشم صورتی میشوند:
اگر نوزاد به دلیل عفونت دچار این عارضه شده باشد، ممکن است در صورت عدم درمان تبدیل به مشکل جدی شود. انواع عفونتهای باکتریایی و ویروسی که باعث ایجاد چشم صورتی در نوزادان میشود به شرح زیر است:
این نوع از عفونتها میتواند تبدیل به مشکل جدی شود و نیاز به مراقبتهای پزشکی داشته باشد.
نوزادان بزرگتر و کودکان نوپا ممکن است در اثر تحریک ناشی از مالش یا واکنشهای آلرژیک دچار قرمزی چشم شوند مانند آلرژی فصلی به گرده یا آلرژی به خزه، گرد و غبار و حیوانات.
گاهی قبل از اینکه چشمان کودکان به رنگ صورتی شود و علائم اصلی ایجاد شود، ممکن است متوجه علائمی شوید که نشان میدهد در شرف ابتلا به این بیماری است.
برخی از نوزادان و کودکان نوپا در حین یا بلافاصله پس از ابتلا به عفونت گوش یا گلو دچار زردی چشم میشوند. آبریزش بینی یا عطسه ممکن است همراه با چشم صورتی باشد.
سایر علائم اولیه ناشی از این بیماری به شرح زیر است:
چشم صورتی ممکن است علائم متفاوتی را در هر کودک ایجاد کند، از دیگر علائم اصلی این بیماری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
در صورتی که نوزاد یا کودک نوپای شما دچار هر نوع عفونت چشمی یا تغییر در چشم یا پلک خود شد، باید به پزشک مراجعه کنید. چشمها بسیار حساس هستند و در صورت بروز هرگونه مشکلی باید به پزشک مراجعه کنید.
جدی بودن این بیماری بستگی به علت ایجاد آن و سن کودک خواهد داشت. معمولا بیماری چشم صورتی در کودکان نوپا خفیف است و بدون درمان، طی یک یا دو روز برطرف میشود.
چشم صورتی در نوزادان نیاز به بررسی توسط پزشک متخصص کودکان خواهد داشت. عفونت جدی چشم نیاز به بررسی و درمان دارد. عدم درمان ممکن است به چشمهای کودک آسیب برساند یا عوارضی برای سلامتی او در پی داشته باشد.
این بیماری میتواند به راحتی از یک چشم به چشم دیگر سرایت کند. همچنین امکان سرایت این بیماری از یک فرد به فرد دیگر امکانپذیر است. اگر کودکتان به این بیماری مبتلاست، باید بهطور مرتب دست خود را بشویید.
همچنین دست آنها را اغلب با آب گرم و صابون بشویید. از دست زدن به صورت و چشم خود باید خودداری کنید. باید حواس او را پرت کنید تا به چشمهایش دست نزد.
برخی از راهکارهای خانگی ممکن است به کاهش ناراحتی و درد چشم کمک کند که این موارد به شرح زیر است:
درمان چشم صورتی کودکان به مدت زمان ماندگاری بیماری و علت ایجاد آن بستگی خواهد داشت. اگر کودک شما عفونت باکتریایی داشته باشد، ممکن است با آنتی بیوتیک درمان شود.
چشم صورتی ناشی از عفونت ویروس معمولا طی ۱ تا ۲ هفته خودبهخود بهبود پیدا میکند. چشم صورتی همراه با سوزش، به سرعت در عرض چند روز بهبود پیدا میکند.
نظرات کاربران