سپسیس در کوذکان یک وضعیت اورژانسی است که نیاز به درمان فوری دارد. زمانی که بدن دچار عفونت میشود، سیستم ایمنی شروع به مبارزه میکند.
این بیماری زمانی رخ میدهد که سیستم ایمنی بیش از حد کار کرده و به اندامها و بافتهای بدن حمله کند. این حالت میتواند هنگام مبارزه با هر نوع عفونتی ایجاد شود. با دانستن علائم سپسیس والدین میتوانند جهت درمان به موقع اقدام کنند.
تشخیص این بیماری میتواند بسیار دشوار باشد. بسیاری از علائم آن همانند سایر بیماریهاست. داشتن یکی از این علائم به تنهایی به این معنی نیست که کودک شما مبتلا به سپسیس است. در صورتی که چندین علائم با یکدیگر رخ دهد ممکن است نشانه بیماری سپسیس باشد:
این بیماری به دلیل عفونت ناشی از میکروب شروع میشود. باکتریها، ویروسها، قارچها و انگلها همه این موارد میتوانند باعث ایجاد سپسیس شوند.
زمانی که بدن دچار عفونت میشود، مواد شیمیایی برای مبارزه با آن تولید میکند. معمولا این مواد شیمیایی در محل عفونت باقی میماند. در طی سپسیس مواد شیمیایی وارد جریان خون شده و پخش میشوند، در نهایت به اندامهای بدن آسیب می رساند.
این عارضه میتواند افراد را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد؛ اما، برخی شانس بیشتری در خصوص ابتلا به این عفونت دارند که این موارد به شرح زیر است:
هیچ آزمایش خاصی وجود ندارد که نشان دهد کودک مبتلا به بیماری سپسیس است. پزشک با توجه به علائم بیمار، آزمایشات و معاینات فیزیکی که انجام میدهد این بیماری را در نهایت تشخیص خواهد داد.
آزمایشهایی که برای تشخیص این بیماری در نظر گرفته میشود به شرح زیر است:
این آزمایش در پی بررسی عفونتی است که میتواند منجر به سپسیس شود و هرگونه آسیب در اعضای بدن را مورد بررسی قرار دهد.
این بیماری تنها باید در بیمارستان و تحت نظر پزشک درمان شود. برخی از کودکان باید برای درمان بیشتر در بخش مراقبتهای ویژه بستری شوند.
علاوه بر این پزشکان فشار خون را تحت نظر خواهند داشت. گاهی اوقات با مانیتورهای مخصوصی فشار خون را به طور مداوم از داخل رگها اندازهگیری میکنند.
آنتی بیوتیکها برای مبارزه با عفونت به روش تزریقی در رگ قرار میگیرد. معمولا پزشکان بلافاصله آنتی بیوتیک را تجویز میکنند، حتی قبل از اینکه دقیقا سپسیس تشخیص داده شود.
همچنین در صورتی نیاز، داروهای فشار خون به نام وازوپرسور دریافت میکنند تا قلب عملکرد درستی داشته باشد. برخی از کودکان ممکن است به خون اضافی نیز نیاز داشته باشند که به عنوان انتقال خون شناخته میشود.
برخی از کودکان مبتلا به سپسیس به تنفس کمکی نیاز دارند. در این مواقع پزشکان ممکن است دستگاه تنفس مصنوعی یا لوله تنفسی به بیماران بدهند.
اگر اندامهای دیگر بدن مانند قلب و ریهها برای رساندن اکسیژن کافی به بدن دچار مشکل شده باشند، تیم پزشکی ممکن است از راهکار درمانی ECMO استفاده کند که در آن دستگاه قلب و ریهها را کنترل میکند تا بدن بهبود یابد.
کودکان مبتلا به سپسیس ممکن است دچار آسیب کلیوی شده باشند. زمانی که کلیهها قادر به تخلیه ادرار نباشد، پزشک از دیالیز برای تمیز کردن خون استفاده میکند.
نظرات کاربران