نوزاد هفت ماهه شما در این سن مستقل میشود و شخصیت منحصربهفرد خود را شکل میدهد. کودک در این سن با گرفتن اسباب بازی مورد علاقه خود یا با حرکت و سینه خیز رفتن در محیط اطراف، کنترل محیط را یاد میگیرد و گاهی برای او سرگرمکننده است.
کودکان هفت ماهه در حال یادگیری برای حرکت کردن هستند، همه آنها شکل یکسانی برای یادگیری ندارند. برخی سینه خیز میروند، برخی غلت میزنند و بعضی از آنها به صورت ترکیبی هر حرکتی را انجام میدهند.
شما باید با قرار دادن اسباب بازیها در اطراف کودک با فاصله زیاد، او را تشویق به حرکت کنید. به این نکته توجه کنید که اسباب بازیهای ایمن را انتخاب کنید تا آسیبی به کودک وارد نشود.
از آنجایی که کودک شما میتواند بدون هیچ کمکی بنشیند، اسباب بازیهای اطراف خود را به راحتی برمیدارد. باید اسباب بازیهایی را به کودک بدهید که همراه با صدا و بافتی باشد که بتواند آن را از یک دست به دست دیگر منتقل کند، بچرخاند و حرکت دهد.
زمانی که میتواند یک لیوان را برای نوشیدن یا قاشق غذا را نگهدارد به معنی مستقل شدن او نسبت به ماههای قبل برای غذا خوردن است. برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله مراقبت از نوزاد شش ماهه را مطالعه کنید.
نوزاد هفت ماهه شما باید آنقدر قوی باشد که با کمک شما خود را روی پاهایش نگه دارد. تمرین این مهارت منجر به تقویت عضلات پا میشود و او را برای راه رفتن آماده میکند.
بین ماه پنجم تا هفتم کودک باید اولین دندانهای کوچک کودک خود را که از لثه بیرون زده است، مشاهده کنید. در این ماه کاملا متوجه میشوید که او در حال دندان درآوردن است؛ زیرا آب دهان او میریزد.
برای تسکین لثه کودکتان میتوانید یک دستمال سرد یا اسباب بازی دندانی به او بدهید تا بجود. FDA توصیه میکند که مسکنهای موضعی حاوی بنزوکائین استفاده نکنید؛ زیرا باعث ایجاد عوارض جانبی میشود.
پس از بیرون آمدن چند دندان اول، باید دندانها را یک مسواک نرم مخصوص کودک و آب بشویید. در این ماه معمولا ابتدا دو دندان پایینی و سپس دو دندان بالایی را میبینید. دو دندان کناری پایین و بالا معمولا طی سه الی چهار ماه آینده بیرون میآید.
با این حال باید این نکته را به مادرانی که فرزندشان تا ۷ ماهگی دندان در نیاورده است بگوییم که به هیچ وجه جای نگرانی وجود ندارد. زمان دندان در آوردن هر کودکی با کودک دیگر تفاوت دارد.
جالب است بدانید که تعداد بسیار اندکی از کودکان با دندان متولد میشوند، در حالی که برخی دیگر از کودکان حتی تا سن بالای یک سال هنوز دندان درنیاوردهاند.
کودک هفت ماهه از ماه قبل شروع به خوردن غذاهای جامد کرده است. در این ماه میتوانید غذاهای بیشتر دیگری به او بدهید و تنها آنها را به چند مورد خاص محدود نکنید.
بهطور مثال میتوانید میوه و سبزیجات له شده به جای نوع پوره شده به او بدهید. توصیه میشود روزانه ۴ قاشق غذا خوری غلات غنی شده به فرزند خود بدهید.
اضافه کردن این دسته غذاهایی که غلظت بیشتری دارند به او کمک میکند با این بافتها نیز آشنا و سازگار شوند و نحوه جویدن را نیز یاد بگیرند.
هر بار که غذای جدیدی را به کودک دادید، برای مدتی صبر کنید و سپس غذای جدید دیگری را به او بدهید تا متوجه علائم احتمالی آلرژی مانند اسهال، استفراغ، مشکلات پوستی یا خس خس سینه بشوید.
کودکان هفت ماهه شروع به درک معنی زبان میکنند. در واقع زمانی که شما کلمه «نه» را به آنها میگویید، حتما واکنشی نسبت به این جواب خواهند داشت، با وجود اینکه همیشه از دستورات شما پیروی نمیکنند.
همچنین زمانی که اسم کودک خود را صدا میکنید، باید پاسخی دریافت کنید، حتی اگر با یک چرخش سر باشد. نوزاد هفت ماهه در ارتباط غیر کلامی مهارت دارد.
آنها میتوانند چندین عبارت را با چهره خود ایجاد کرده یا نشان دهند. کودکان در این سن با لحن صدا و حالات چهره، احساس شما را درک میکنند. با وجود اینکه نمیتوانند با شما صحبت کنند؛ اما با درآوردن صداهایی سعی بر برقراری ارتباط با شما دارند. همیشه با کودک خود صحبت کنید تا صحبت کردن آنها به تاخیر نیفتد.
حافظه کودک هفت ماهه شما نسبت به ماههای قبل توسعه و پیشرفت داشته است. بهطور مثال زمانی که چند ماه پیش برای بازی کردن با او، وسیلهای را پنهان میکردید، او تصور میکرد که آن وسیله یا اسباب بازی برای همیشه از بین رفته است؛ اما اگر در این ماه این بازی را با او بکنید، متوجه پنهان کردن آن خواهد شد.
این مسئله نشان میدهد که وقتی شما در محل کار یا از دید او دور هستید، او شما را فراموش نکرده است. به همین جهت در این ماه ممکن است دچار اضطراب جدایی شود، گریه کند و به شما بچسبد و هر زمان که بخواهید از خانه بیرون بروید، مانع شود یا مقاومت کند.
در نتیجه باید به این مسئله توجه داشته باشید که هنگام بیرون رفتن از خانه سعی کنید که کودک خود را به فردی بسپارید که برای او آشنا باشد، اضطراب غریبهها ممکن است در این سن به مشکلی جدی تبدیل شود.
کودک در سن ۲ سالگی یا احتمالا زودتر، اضطراب جدایی را نخواهد داشت. در حال حاضر باید به این موارد توجه داشته باشید:
معمولا کودکان زمانی که کنار یکدیگر قرار میگیرند، ابتدا کمی به یکدیگر نگاه کرده و همبازی را لمس میکنند، سپس با خوشحالی بازی خواهند کرد. در اغلب مواقع طی مدت طولانی با همدیگر بازی نمیکنند.
نظرات کاربران